GET OUT / KAPAN / 2017


Get Out beni oldukça şaşırtan bir film; kendisi "Akademi" tarafından pek ciddiye alınmayan korku -gerilim türünde ve buna rağmen; En İyi Film, En İyi Aktör, En İyi Yönetmen ve En İyi Orijinal Senaryo gibi yıldızlı dallarda 2018 Oscar adayı! Bu sebeple izlerken beklentinizin önünüzde dörtnala salınması kaçınılmaz. Peki bu film beklentileri karşılıyor mu yoksa akademinin "afro-amerikanların gönlünü alalım" jokerini mi kullanıyor; burası karışık.

Öncelikle başrol oyuncusu ve "En İyi Aktör" adaylarından Daniel Kaluuya' nın sadece korkunun gölgesinin dolaşmadığı, etkileyici bir oyun ortaya koyduğu performansı filmin lokomotifi diyebiliriz. Filmi izlenebilir kılan en önemli unsur ve özellikle filmin anahtar sahnelerinde göz dolduruyor. Bir diğer unsur ise müzik olsa gerek. The Shining-vari müzikler oldukça etkileyici.

Bunun dışında genel olarak filmi değerlendirecek olursak; ırkçılık hakkında kör göze parmak söyleyeceklerini üzerine basa basa söyleyen fakat söyleyecek sözlerinde yenilik getirmeyen, sonu başından tahmin edilebilir olduğundan sürprizi olmayan, ben sözümü söyler giderim der gibi hissettiğim ve diğer "en iyi" kategorilerine konduramadığım; sıradan bir korku filmi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

14 Şubat Sevgililer Gününde İzlenecek Kalıplardan Sıyrılmış 14 Film

Dr Jekyll ve Mr. Hyde / 1931

The Crow / Karga / 1994